Amaç
Spor organizasyonları ve spor endüstrisi farklılık yaratan yetkin spor yöneticileri yetiştirmek temel hedeftir. Rekreasyon, spor tesisleri, spor pazarlaması, spor ekonomisi gibi birçok alanda hizmet verebilecek entelektüel düşünebilen, girişimci, karar verme yetkinliğine sahip, yaratıcı, transformasyonel ve problem çözme kabiliyeti yüksek, üst düzeyde yetenekli, yönetme ve yönlendirme yeteneğine sahip, insanlarla iyi iletişim kurabilen, ekip halinde çalışmaktan hoşlanan ve sorumluluk sahibi spor yöneticileri yetiştirmeyi amaçlanmaktadır.
Vizyon
Bilim ve toplumsal hizmette yarattığı farlılıklarla en çok tercih edilen spor yöneticiliği bölümü olmak.
Misyon
Öğretim, araştırma ve sosyal faaliyetlerde yenilik ve teknolojik gelişmeleri takip eden; akademisyen-öğrenci memnuniyetine odaklanan; öğrenmeyi öğreten; toplumsal gelişime katkı sağlayan; öğrencilerin fiziksel, ruhsal, entelektüel ve sosyal yönlerini geliştiren; yenilikçi, girişimci etik değerlere bağlı spor yönetici adaylarını yetiştirmek.
İstihdam Alanları
Spor yöneticiliği bölümünü başarıyla tamamlayan mezunlarımız, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı il ve ilçe teşkilatlarının çeşitli kademelerinde, amatör ve profesyonel liglerdeki spor kulüplerinde, kamu ve özel sektöre ait her türlü spor işletmesinde ve organizasyonunda çalışabilirler. Turizm sektöründe, federasyonlar bünyesinde, spor medyası alanında, spor merkezleri yöneticilik kademelerinde birçok alanda çalışabileceklerdir. YÖK’ün 15–01 96 tarih ve 55–1114 sayılı yazılarında 2547 sayılı kanun 2880 sayılı kanunla değişik 43/b maddesine göre mezunlarımız Sportif Eğitim Uzmanı unvanını kullanabileceklerdir.